Idegrendszeri problémák

Az idegrendszer

szervezetünk, vagyis szerveink összerendezett működéséért felelős. Tudatos, aktív kapcsolatot teremt a külvilág és szervezetünk között az érzékelés és a mozgás révén. Képes korábbi kapcsolatokra is emlékezni, és új helyzetre ennek megfelelően válaszolni.

Az idegrendszer alapvető szerepet tölt be a környezethez történő alkalmazkodásban: a környezetből származó ingereket az érzékszerveken keresztül érzékeli, majd erre szükség szerint mozgással válaszol. Ennek megfelelően az érzékszervek információit – és nemcsak a látás, hallás, ízlelés, tapintás, hanem az ízületekből a test helyzetéről származó információ is ide tartozik – a környéki idegek szállítják a gerincvelőbe majd az agyba, és az agyi válasz is a környéki idegeken keresztül éri el az izmokat. Nem egyetlen számítógépként, hanem számos kis számítógép hálózataként lehet működését elképzelni. Két fő része a központi és a perifériás idegrendszer. A központi idegrendszer az agyból, gerincvelőből és kisagyból áll.
A gerincvelőn keresztül az agyba és kisagyba kerülnek információk az érzékszervekből, illetve az agyból parancsok jutnak ki a környéki idegekbe. Az egyes információk összehangolásában és elemzésében, ezáltal a mozgások összerendezésében a kisagy játszik fontos szerepet.


Rendezés:
11,950Ft
Idegrendszeri problémák esetéreTermékleírás:Sárgabarackmag olajAz állandó idegfeszültségben élőket k..
Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)

Írjon nekünk

Címünk

Budapest; Webshop

...

+36 30 825 59-79

Webshpop ügyfélszolgálat: 8 - 20 ig