Immunerősítés, daganatos probléma

A daganatos betegségeknél

különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód sokat segíthet a daganatok megelőzésében, illetve korai felfedezésében, azaz nagymértékben javítják a gyógyulási esélyeket! Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen – daganatra specifikus - figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!
Táplálkozási kockázati tényezők és ajánlások a daganatos betegségek kockázatának csökkentésére:


1.     A túlzott energiabevitel, illetve a mozgásszegény életmód, valamint a következményes elhízás/túlsúly bizonyítottan növeli a méh, valószínűleg a vese és feltehetően a vastagbél daganat veszélyét; a menopauza (változás) kora után kialakuló testtömeg-növekedés valószínűleg fokozza a mellrák kockázatát.
2.     A bőséges zöldség-főzelék- és gyümölcsfogyasztás bizonyítottan csökkenti számos daganat kockázatát, valójában elmondható, hogy általános daganatmegelőző hatása van.
3.     A teljes értékű gabonafélék(azaz korpát, sok élelmi rostot is tartalmazó gabonaféle, illetve ebből készült kenyér, péksütemény, száraztészta stb.) bőséges fogyasztása (600-800 g/nap) feltehetően csökkenti a gyomor, vastagbél, végbéldaganat kockázatát.
4.     A túlzott vörös húsmennyiséggel jellemezhető táplálkozás (marha-, birka-, sertéshús) valószínűleg növeli a vastagbél- és végbélrák kockázatát és feltehetően fokozza a hasnyálmirigy-, mell-, dülmirigy- és vesedaganat kockázatát. 
5.     A tej és tejtermékek rendszeres fogyasztása feltehetőn növeli a dülmirigy (prosztata) és a vese daganatos megbetegedésének kockázatát.
6.     A túlzott zsiradékbevitel feltehetően növeli a tüdő-, vastagbél-, végbél-, mell- és dülmirigy-daganat, a túlzott állati zsír-bevitel feltehetően növeli a tüdő, mell, vastagbél, végbél, méh és dülmirigy daganatos megbetegedésének kockázatát.
7.     A túlzott sóbevitel valószínűleg fokozza a gyomorrák kialakulásának veszélyét, és a sózott hal bizonyítottan növeli az orr- garatrák, és valószínűleg a gyomorrák kockázatát.
8.     A túlzott és rendszeres alkoholfogyasztás bizonyítottan növeli a szájüreg-, garat-, gége-, nyelőcső-, máj- és valószínűleg a vastagbél-, végbél- és mellrák kockázatát.
9.     Egyéb tényezők: Mikrobiológiai szennyeződés, mikotoxinok.


Az aflatoxinok az Aspergillus flavus nevű penészgomba termékei, valószínűleg növelik a májrák kockázatát. Elsősorban a földimogyoró, kukorica, ritkán a pisztácia szennyezői. Magyarországon az élelmiszerellenőrzés igen magas színvonalú, aflatoxinnal szennyezett élelmiszer nem kerülhet forgalomba.
Az ochratoxinok a Penicillium viridicatum és az Aspergillus ochraceus nevű gomba termékei, valószínűleg a szennyezett növényi táplálékot fogyasztó állat belsőségei, valamint a gombával fertőzött gabonamagvak, kávébab, hüvelyesek közvetítésével kerülnek az ember szervezetébe és feltehetően növelik a máj- és veserák kockázatát. A szigorú ellenőrzés következtében Magyarországon nem kerülhet forgalomba ochratoxinnal szennyezett élelmiszer.

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák. Férfiaknál a prosztata- és a fej-nyak rákos betegségei, míg nőknél a vastagbélrák, a tüdőrák, valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést. 


Rendezés:
11,950Ft
TermékleírásA termék 5 fajta hidegen sajtolt olaj keveréke: szőlőmagolaj, búzacsíra olaj, fekete-csa..
Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)

Írjon nekünk

Címünk

Budapest; Webshop

...

+36 30 825 59-79

Webshpop ügyfélszolgálat: 8 - 20 ig